TV Film

Dokumentärserie om medverkande i Astroteatern

Den som får finnas SVT Play


Svensk dokumentärserie från 2015. Om nio unga människor som alla har känt ett brännande utanförskap och som försöker passa in i samhällets normer. De bjuder på sin vardag, sina drömmar och hur det kan vara att leva med Aspergers syndrom. Deras vägar korsas på Astroteatern där de får medverka i att skriva  och spela roller i pjäser baserade på sina egna livserfarenheter. I första         programmet möter vi Max vars drivkraft är att skriva poesi, Isabelle som höll sina ord inom sig tills hon var i tonåren och Marcus, som gärna vill jobba med teater och är stolt över sin diagnos. Marianne  har  producerat, spelat roller och skrivit manus för TV under många år, bl.a.  TV3 dokumentär,  TV - serien I nöd eller lust Kanal 5, TV4 Cancergalan,       OP 7 Kanal 5, Skilda Världar TV4 storyline- och avsnittsförfattare, skådespelare i rollen som Charlie Goldman och i  Rederiet SVT .


Filmroller i urval

Portkod 1321/Portkod 1525 - serie SVTplay  Regi Linnea Roxeheim

Bröllopsfotografen - Regi Ulf Malmros 

http://wwww.brollopsfotografenfilmen.se

Avstigning för samtliga  - Regi Manne Lindwall

Den ofrivillige Golfaren - Regi Lars Åberg

Roland Hassel - Regi Michael Ekman

Jungfruresan - Regi Reidar Jönsson

Seize the day - Regi Fielder Cook

Magic sticks - Regi Peter  Keglevic

Press

Dokumentär serie 3 timmar SVT 

Den som får finnas

Om nio unga människor som alla har känt ett brännande utanförskap och som försöker passa in i samhällets normer. Deras vägar korsas på Astroteatern där de får sätta upp egna pjäser baserade på sina egna livserfarenheter.


http://www.svt.se/den-som-inte-far-finnas/

Artikel i Attention

"I början yrde det av ofokuserad aktivitet runt Marianne men nu finns det även  fokus, då det annars kunde explodera. Bland de unga finns det nu verktyg som gör att de kan hantera starka känslor." 

Text Cecilia Brusewitz

www.attention.se


   


Marianne regisserade Blåsningen TV3 under flera säsonger 1996-98 med bl.a. Anders Limpar som i en avancerad Blåsning lurades två år framåt i tiden.


En handelsresande i liv - SVT

Dramadokumentär av Lena Einhorn

www.imdb.com/title/tt0928387/‎Copyright © All Rights Reserved